Uudistusten ja huippuhetkien vuosi 2019

Vuoden lähestyessä loppuaan on kiva katsoa taaksepäin ja miettiä, mitä kaikkea kuluneeseen vuoteen mahtui. Ehkäpä tämä katsaus avartaa myös käsitystäsi siitä, mitä kaikkea Haaga-Helian StartUp Schoolissa puuhataan. Parhaassa tapauksessa löydät tästä epävirallisesta “toimintakertomuksesta” myös ideoita siitä, miten sinun ja meidän polut voisivat kohdata tulevaisuudessa. Olemme aina kiinnostuneita yhteistyöstä!

 

Mutta kerrataan ensin, mistä StartUp Schoolissa onkaan kyse?

Pähkinänkuoressa StartUp School opinnollistaa yrittäjyyttä ja kouluttaa yrittäjämäiseen tapaan toimia tarjoamalla kursseja, workshopeja ja tapahtumia. Mikäli olet tutkinto-opiskelija tai avoimen opiskelija, saat meillä opintopisteitä oman ideasi tai yrityksen eteenpäin viemisestä. Meille on sydämen asia etsiä, löytää ja tarjota parhaat mahdollisuudet kehittää itseäsi olitpa sitten missä tahansa elämänvaiheessa oleva yrittäjäsielu.  Partneriverkostomme kanssa luomme jatkuvasti uusia innovatiivisia tapahtuma- ja kurssikonsepteja ja välitämme tietoa muista ajanhermolla olevista oppimismahdollisuuksista. Tarjoamme palveluita myös yrityksille ja organisaatioille. Tällä hetkellä seuraamme mielenkiinnolla, miten asiakkaamme Ukrainassa pyörittää paikallista StartUp Schoolia meiltä hankituilla opeilla.

 


Katso StartUp Schoolin uusi esittelyvideo tästä!

 

Ja sitten on vielä hankkeet. Olemme mukana useissa kansainvälissä yrittäjyyttä käsittelevissä hankkeissa, joista syntyy uutta tietoa ja uusia mahdollisuuksia opiskelijoillemme. MEGE-hanke tähtää kansainvälisten osaajien perustamien kasvuyritysten määrän kasvattamiseen Suomessa. Lähes miljoonan euron CORSHIP-hanke puolestaan laittaa esimiehet, asiantuntijat, startup-yrittäjät ja opiskelijat kohtaamaan uudenlaisilla oppimisalustoilla. NOCCA-hanke taas tuo yhteen startuppeja, muita organisaatioita ja opiskelijoita Helsingissä, Tallinnassa ja Riiassa hackathonien ja bootcampien merkeissä.

Tämän päivän opiskelijalla tai jatkuvalla oppijalla ei siis ole kansainvälisistä kehittymis- ja verkostoitumismahdollisuuksista pulaa!

 

StartUp School kiinnostaa maailmalla

Tänä vuonna olemme saaneet nauttia hyvän yhteistyön hedelmistä niin opiskelijoiden, yritysten, hankekumppaneiden kuin eri oppilaitosten kanssa Suomessa ja ulkomailla. Olemme vastaanottaneet opiskelijoita ja vierailijoita eri puolilta maailmaa ja matkustaneet myös itse. StartUp Schoolin vetäjä Hannele Mennala kävi vuoden lopussa puhumassa World Incubation Summit -konferenssissa Dohassa ja yhteyspäällikkömme Timo-Pekka Uotila aloitti vuoden puhujana USASBE-konferenssissa Floridassa. Väliin mahtui monta muuta maata ja matkaa, joiden sisällöllinen anti ja verkostot hyödyttävät jokapäiväistä työtämme StartUp Schoolissa.

StartUp Schoolin vetäjä Hannele Mennala kutsuttiin puhujaksi World Incubation Summit -seminaariin, joka järjestettiin Qatarin Dohassa 4.–7. marraskuuta.

 

Uudistuneena uudelle vuosikymmenelle

Opiskelijakohderyhmämme kanssa olemme tiiviissä vuorovaikutuksessa kursseillamme ja tapahtumissa. Pitkin matkaa olemme tänä vuonna kyselleet palautetta siitä, miten voimme palvella opiskelijoiden tarpeita entistä paremmin. Kiitos kaikille teille, jotka olette olleet mukana kehittämässä StartUp Schoolia uudelle vuosikymmenelle! Palautteenne on kuultu ja työ jatkuu ensi vuonna.

StartUp Schoolin lounge Pasilassa sai uuden ilmeen kesän aikana

Jos olet ollut hiljattain tekemissä kanssamme, olet varmasti huomannut, että visuaalinen ilmeemme on uudistunut. Syksyn aikana kuvasimme StartUp Schoolille uudet brändikuvat ja yritysvideon maineikkaan Helsinking-yrityksen kanssa.

Kesällä puolestaan Pasilassa sijaitseva tilamme koki täydellisen muodonmuutoksen. On ollut ilahduttavaa huomata, että uudistusten myötä kynnys astua sisään meille on alentunut selvästi, sillä Pasilan kampuksen olohuoneeseemme on niin moni löytänyt tiensä. Uudistusprojektia juhlittiin näyttävästi syyskuussa Grand Opening -bileiden merkeissä ja se jäi meille mieleen yhtenä vuoden tärkeimmistä huippukohdista, koska kohtasimme siellä niin monen teidän kanssa.

StartUp Schoolin brändiuudistuksen suunnittelussa ja toteutuksessa oli mukana Haaga-Helian opiskelijoita ja henkilöstöä.

StartUp Schoolin Grand Openingissä uusista kuvista ja videoasta vastanneet Helsinkingin Lauri Laukkanen ja Rudi Rok kertoivat, millainen oli heidän tiensä yrittäjiksi.

Grand Openingin yhteydessä lanseerattiin #2020founders-kampanja, jonka tarkoituksena on haastaa vähintään 2020 yrittäjää jakamaan kuvansa sosiaalisessa mediassa. Vuonna 2020 Haaga-Heliassa vietetään yrittäjyyden vuotta ja tempauksella halutaan tuoda esiin kasvoja tämän päivän monimuotoisen yrittäjyyden takana.  

Siellä missä tapahtuu

Myös me olemme olleet liikkeellä ja osallistuneet mm. eri opiskelijajärjestöjen tapahtumiin ahkerasti. Fuksiaiset, check! Runaway Train, check!  Mansku Marathon, Vierumäen virkistyspäivä, check! Tämän lisäksi olemme viihtyneet hyvin tärkeän yhteistyökumppanimme Xes Helsingin tapahtumissa, joissa yrittäjyyttä pääsee oppimaan mm. pitchaus-iltojen, yritysvierailujen, workshopien ja yritysten antamien haasteiden muodossa. Yhtenä syksyn kohokohdista mieleen jää vierailu Supercellille.

Paljon on siis mahtunut vuoteen 2019 ja epäilemättä paljon tulee taphtumaan myös ensi vuonna. Muista laittaa some-kanavamme seurantaan, niin et missaa juuri sinua kiinnostavia ja hyödyttäviä tilaisuuksia. Opiskelijakohderyhmälle viestimme Instagramissa ja Facebookissa, yrityksille ja organisaatioille Twitterissä ja Linkedinissä. Sanonnan mukaan network is your net worth. Rikastutetaan siis toinen toisiamme hyvällä yhteistyöllä myös ensi vuonna!

StartUp Schoolin tiimi toivottaa hyvää joulua ja menestyksekästä uutta vuotta 2020!

 

 X