Sain StartUp Schoolista rahanarvoista opastusta!

Aloitin yrittämisen ja opiskelemisen Haaga-Heliassa käytännössä samaan aikaan. Nyt koulusta valmistumisen kynnyksellä ja hyvin menestyvän yrityksen johdossa täytyy todeta, että opiskelu ja kova työnteko on mahdollinen yhdistelmä. Joissain tapauksissa se on myös yllättävän hyvä kombinaatio.

 

Kovan työnteon itseisarvo on mielestäni pyöreä nolla. Työhön kuluva aika on osattava käyttää mahdollisimman tehokkaasti ja oikein, jotta asiakkaita voitaisiin auttaa parhaalla tavalla, yrityksestä saataisiin kaikin puolin selkeä sekä tavoitteellinen organisaatio ja sillä kovalla työllä voitaisiin saavuttaa myös taloudellisesti kannattavia tuloksia.

 

Tulin kouluun vahvasti yrittäjähenkisenä ja erittäin innokkaana, mutta innostukseni oli valjastettava opiskelun avulla aidoksi taidoksi. Onnekseni en ollut koskaan liian kaikkitietävä, vaan ymmärsin tämän tosiasian ja kävin koulun loppuun, vaikka se ei tuntunutkaan aina mukavalta. Koulu tarjosi minulle teoriapohjaa ja tietotaitoa, jota pääsin hyödyntämään lähes reaaliajassa oman yritykseni kontekstissa. StartUp Schoolissa kaikki ajankäyttö saatiin vielä käännettyä suoraan omaa yritystäni kohti. Melko optimaalista.

 

Kävelin hyvissä ajoin koulun aloitettuani yhtenä päivänä StartUp Schoolin ovesta sisään ja sainkin sieltä asiallista ja jopa rahan arvoista opastusta yritykseeni ja yrittäjyyteni liittyen. Tämä ei luonnollisesti maksanut euroakaan ja kaiken lisäksi minua kiitettiin yhteistyöstä aina opintopistein. Suoritin StartUp Schoolissa kaiken kaikkiaan kolmea eri kurssia yhteensä yhdeksän opintopisteen edestä.

 

Parhaat kokemukseni muodostuivat business coaching -kurssin puitteissa, jossa sain itselleni henkilökohtaisen valmentajan. Asetimme coachin kanssa ensimmäisellä tapaamisella kurssin ison tavoitteen ja aloimme tähdätä siihen jokaviikkoisten välitavotteiden kautta. Valmentaja osasi ohjata minua ajattelemaan oikeita asioita täysin uudenlaisella tavalla. Tärkeiden tavoitteiden saavuttamisen lisäksi opin itsestäni ja itselleni tehokkaasta ajattelutavasta paljon. Se, kuinka arvokas oppi tämä tulee kohdallani olemaan, nähdään paljon myöhemmin.

 

Miellyttävä kokemus oli myös StartUp Schoolin toimesta järjestetty yrittäjien ja muuten liike-elämässä toimivien henkilöiden välinen paneelikeskustelu, johon sain osallistua yhtenä yrittäjänä. Keskustelussa opiskelijat saivat kysyä mitä halusivat ja vastauksiin saatiin mielenkiintoisia peilauksia eri toimialoilta ja eri kokoisista yrityksistä. Hienoa, että Haaga-Heliassa tarjoillaan lounaiden lisäksi tällaistakin arvokasta sisältöä.

 

StartUp School on kokemukseni mukaan kurssista riippumatta erittäin joustava ja opiskelijan tilanteeseen räätälöitävä palvelu, jota voin suositella kaikille yrittäjyydestä kiinnostuneille vilpittömästi. Tuntuu kliseiseltä sanoa tällä tavalla, mutta yhtä vilpitöntä on varmasti StartUp Schoolin vetovoimainen ja opiskelijoista innostuva henkilökunta. Kävin itse uteliaisuudesta morjestamassa sitä porukkaa ja sainkin sieltä yllättävän paljon. Vahva suositus!

 

Pitkää kesää toivottaen,

Luova yrittäjä @ Kotisi kuvaus
Tony SaloX